"És fiat szűle ez és nevezé nevét Gersomnak, mert mondá:
Jövevény voltam az idegen földön.
"
{Mózes II. könyve: 2:22}


  Világunk egyik legsokoldalúbb egyénisége: művész, filozófus, régész, időutazó, földrajzi felfedező, irodalmár, világfigyelő...

  Ezenfelül sör- és pálinkaivó, a BB Misszió (2008-2010) egyik tagja. Mackós és ExVámpírként kezdte, amit a mellékelt körözvény is bizonyít, a Breki-őrs tagja, majd a hadseregben folytatta pályafutását, igazi Zöldsapkás lett.
 
Tanulmányait folytatva a kultúra területén fejtett ki sokoldalú tevékenységet: egyrészt a horrorfilmekről írt diplomamunkát, időrendi-összehasonlító elektronikus zenetörténetet és a magyar szintipop legjelentősebb képviselőjének archívumát is kidolgozta, magyarnyelvű inkvizíciós bibliográfiát állított össze, virtuális könyvtárat kezdeményezett a XVIII.sz.végi magyar költők, írók munkáiból; és mindemellett korunk egyik meghatározó szocio-avantgarde filmesévé vált, olyan klasszikusokkal, mint a 'CegLa' (1996); 'Locsolókannától-Locsolókannáig' (2011-19); legutóbbi díjnyertességre váró filmje a 'Garábi Láncfűrészes Favágás 1 - 2.' (2019); másrészt tagja a PIKASZ-nak (Pihenő Kamerások Szövetségének). Természettudományos munkásságából kíváló ízelítő a természet fotózása, de emellett könyvekben kutatva a barométer állásaival is foglalkozott!


  Fotóit nemzetközi versenyeken jegyzik: 'Őszi Arany' c. képe a Galaktikus Évszakfotók versenyén szerepelt sikeresen (Föld szekció, Északi-félteke), az 'Ősz utolsó sugara' c. képe pedig az OAT (Onyx Autonóm Terület) különdíját kapta (Androméda Galaxis). Korát megelőzve -2001-ben, már digitális képalkotó berendezéssel! - önarcképet ('sel-fi').


  Emellett erőnléte sem (volt) elhanyagolható: Indult a milleniumi (MM) Mr.Olympicus versenyen, amelyen - hála 'Vele volt az Erő' - első helyezést ért el. A Galaktikus Tanács - Világmegmentő Misszó (VMM) földi 12-ek társaságának oszlopos tagja, uralja a 3 Gombot.

  Rendszeresen időt szán a rendszeres testmozgással járó világmegismerére is ( 'ki-rándulás')... Megismételte Zrínyi Miklós híres 1566-os kirohanását a szigetvári várból. Az ország megismerésében végrehajtott történelmi tette, hogy 2018.március 27-én nem sokkal du. fél négy előtt sikerült eljutni a Tiszáig. Egyszer rajtakapták egyik időutazásán, ennek egyik bizonyítéka egy 1941-ben Róla mintázott kis novella...

  Régészeti kutatása életre keltette a legendát (tehát: tényleg élt!): Conan híres kardja is a kezében volt! Filozófiai síkon foglalkozottt az 'Élet (a Világmindenség meg Minden)' értelmezésével, azaz, a 42-vel is!


További Munkálatok:

>>> www.hazimacska.hu
>>> www.hitchcock.hu
>>> Drakula halála (1921)
>>> Garáb
 
>>> É-K-E-O
>>> Atomháború kezdete...' (Nehogy elindítsd!)
 
Elérhetőségek :

>>>   mrger (a) freemail.hu

>>>   saját (Sz...) @ nevem (G...). hu

arckönyv

- © All Rights Reserved! - Szentes Gerzson Péter
- @web: since 2000-
- updated: 2021.03.08.. -